Om Elevambassadørerne

 

Grænseforeningens Elevambassadører er et team af gymnasieelever fra det danske og det tyske mindretal i det dansk-tyske grænseland, der i gruppe af 4-8 elever tager ud på danske ungdomsuddannelser og i de ældste folkeskoleklasser og går i dialog om mindretal, kultur og sprog.

Et besøg af Elevambassadørerne kan indgå i mange forskellige undervisningssammenhænge på alle gymnasiale klassetrin og i de ældste folkeskoleklasser i f.eks. samfundsfag, dansk, historie, kulturforståelse, sprogfag mm. Ofte indgår besøgende i tværfaglige projekter.

Elevambassadørerne tager udgangspunkt i deres egne historier, der på forskellig vis giver en viden om og et indblik i det at vokse op i et mindretal, men de er samtidig også helt almindelige gymnasieelever.

Gennem det personlige møde giver Elevambassadørerne dermed et anderledes udgangspunkt for at komme i dialog om emner som identitet, kulturmøde, demokrati, fordomme, mindretal m.m. Elevambassadørerne kan være med til at sætte både fortid og nutid i perspektiv og sættes i relation til andre etniske mindretal.

Projektet drives af Grænseforeningen og de tre mindretalsgymnasier.

Det er gratis at få besøg af Elevambassadørerne.

Læs mere om projektets historie eller se, hvad andre har sagt om Elevambassadørerne.